FAQ

Vragen van beginners en experts.

Hieronder een aantal vragen die je zou kunnen krijgen of hebben met de bijbehorende antwoorden:

Je mag meedoen met een klassieke of met een New Mini. Belangrijk is dat de Mini voldoet aan alle wettelijke eisen, APK gekeurd en minimaal WA verzekerd is.

Nee, maar we kunnen het niet controleren. Daarvoor zijn er teveel mogelijkheden zoals mobiele telefoons e.d. We doen echter wel een beroep op de sportiviteit van de deelnemers hun navigatieapparaat niet te gebruiken tijdens de rally. De route zit zo in elkaar dat het gebruik van een navigatiesysteem je niet zal helpen de rally te winnen, hooguit om weer bij het hotel te komen als je verdwaald bent.

Nee, het rijden van de Dutch Mini Rally is een uitdaging voor zowel de rijder als de navigator. Er wordt “gestreden” in 3 verschillende klassen zodat er voor elk wat wils is.

De Comfortklasse is voor de beginnende rallyrijder die kennis wil maken met de rallysport en zonder al teveel ingewikkelde spelelementen aan de finish kan komen. De kaarten zijn eenvoudig van opzet en de meeste kilometers van de route zullen met ‘bol-pijl’ en ‘pijlen/punten kortste route’ worden gereden. Ook andere systemen komen voor. Deelnemers met weinig of geen ervaring wordt aangeraden in deze klasse deel te nemen.

De Toerklasse is voor de iets meer ervaren rallyrijder die wel houdt van het oplossen van een puzzeltje op de kaart.  De kaarten zijn uitdagend maar niet al te ingewikkeld van opzet en het aantal bol-pijl trajecten is minder dan die in de Comfortklasse.

De Sportklasse is voor de ervaren rallyrijder die graag wordt uitgedaagd. De route kan ingetekend worden op kaarten en kent weinig bol-pijlen. De kaarten zijn méér dan uitdagend en kennen een aantal ingewikkelde routeopdrachten.

Kijk voor de huidige prijs per equipe bij de betreffende rally op de thuispagina. Een equipe bestaat uit 2 deelnemers. Hiervoor krijgen de deelnemers 2 rallyschilden, hotelovernachtingen inclusief ontbijt en diner, 2 eventuele bootovertochten met overnachting en ontbijt aan boord. En natuurlijk de nodige rallybescheiden zoals fraaie en duidelijke routeboeken: elke dag een schriftelijke uitleg. Drank voor de deelnemers en de Mini’s zijn niet inbegrepen.

De Dutch Mini Rally regelt bij onze internationale meerdaagse events goed verzorgde overnachtingen incl ontbijt en diner in prachtige hotels. Je kunt doorgaans kiezen uit een kamer met 2 losse bedden of een 2-persoonsbed.

In de weken voorafgaande aan de rally ontvang je meer info. Daarnaast kun je altijd contact opnemen met de organisatie als je vragen hebt. Ook kun je op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes via onze website, Instagram en Facebook-pagina.

De rallyschildjes ontvang je op de dag van vertrek. De routeboeken worden elke dag vlak voor de start uitgereikt.

Sponsor uitingen zijn niet toegestaan. Vanwege het opvallende karakter dat rally auto’s hebben in het straatbeeld en om zo min mogelijk aanstoot te geven aan de bewoners langs de route verzoeken wij de deelnemers geen reclame te voeren op het deelnemend voertuig.

Onze partner Ben van Leeuwen zorgt dat er een service-equipe meegaat met de internationale meerdaagse events. Deze zeer vakbekwame monteurs kunnen veel storingen en problemen verhelpen. Maar ze zijn geen wonderdokters. In de afgelopen jaren is er nog nooit een probleem geweest dat de servicecrew niet kon verhelpen! Let wel, als een Mini niet meer op eigen kracht verder kan dan moet de deelnemer zelf zorgen voor repatriëring. 

Tijdens de andere events is er geen technische ondersteuning.

Wij adviseren je bij alle events om een lidmaatschap af te sluiten bij een pechservice of hulpdienst, zodat die je kunnen helpen als de servicecrew dat onderweg niet kan.

Daarnaast zorg je er natuurlijk voor dat je auto voor de start goed wordt nagekeken en helemaal tip top in orde is. En natuurlijk kan dat het beste bij Ben van Leeuwen.

De Dutch Mini Rally is een initiatief van Ben van Leeuwen en wordt al sinds 2005 georganiseerd door  zeer enthousiaste en ervaren rallyrijders. Door onze ruime ervaring in de afgelopen jaren hebben wij de allermooiste routes en wegen in Groot Brittannië en het vaste land van Europa leren kennen. Bijna al deze wegen zijn stil en verlaten en voeren door de mooiste gebieden. Daarom willen we ze jullie zeker niet onthouden. De Dutch Mini Rally, werkelijk een geweldig avontuur, dat je niet mag missen.