Dutch Mini Rally

Mini Dutch Mini Rally 2016, Zeeland

Het was een geweldige dag! Alle deelnemers bedankt voor jullie deelname. Foto's zijn te vinden op onze Facebook pagina.

Uitslag Comfort
Uitslag Tour
Uitslag Sport

 

Dutch Mini Rally 2017, Wales

In the beginning De allereerste Dutch Mini Rally werd in 2005 verreden met als bestemming Wales. In 2017 wil de organisatie terugkeren naar de geboortegrond van de Dutch Mini Rally, dus terug naar Wales. Daar waar het 12 jaar geleden allemaal begon.

Voerde de route in 2005 nog via IJmuiden – Newcastle via de Yorkshire Dales en Liverpool naar Llandrindod Wells, in 2017 willen we vanuit Rotterdam de oversteek gaan maken naar Hull om vervolgens 2 uitvalbases te kiezen. Als eerste Bodelwyddan Castle. Daar verblijven we 2 dagen om al het moois van Noord- Wales te ontdekken. Daarna zakken we via de mooiste weggetjes van midden Wales af naar het Metropole Hotel in Llandrindod Wells. Ook daar verblijven we 2 dagen. De route voert dan door het zuiden van Wales om vervolgens weer terug te reizen naar Hull.

De rally van 2017 De rally zal starten op zondagavond 30 april. In de haven van Rotterdam gaan we rond 19:30 uur aan boord van de ferry die ons in de nacht die volgt veilig naar Hull zal brengen. Als vanouds drinken we met zijn allen weer een drankje aan boord en is het voor velen een weerzien van vrienden en bekenden.

Dag 1 Na een goed ontbijt aan boord rijden we op maandagochtend 1 mei van de boot in Hull. De bestemming van de eerste dag zal Bodelwyddan Castle zijn. Een schitterend hotel in Noord Wales. Omdat de te overbruggen afstand deze dag flink is zal vanuit Hull in eerste instantie de snelweg worden opgezocht om eerst wat ‘neutrale’ kilometers te maken. Als we een flink stuk op weg zijn verlaten we aan het eind van de ochtend de snelweg en zoeken de rust en schoonheid van het Engelse platteland op. We kunnen genieten van een typische Engelse kop thee in de door de organisatie uitgekozen lunchlocatie. Hier zal de briefing plaatsvinden en worden de routeboeken en controlekaarten voor de middagetappe uitgedeeld. Vanaf hier barst de strijd los en voert de route over de stille wegen van Noord Wales richting de eindbestemming van de dag: Bodelwyddan Castle Hotel. Daar checken we in voor 2 nachten en kunnen we aan de bar de eerste belevenissen van de rally delen.

Dag 2 In de vroegte van dinsdag 2 mei zetten we koers richting het welbekende Nationale Park Snowdonia. We rijden op kleine weggetjes door een verlaten landschap en passeren zeer bekende passen met ingewikkelde en onuitspreekbare namen als Aberglaslyn Pass, Bwlchgylfin, Bwlch-y-Ddeufaen en Pen-y-Gwryd. Aan het einde van de dag hebben we de mooiste plekken van Noord Wales bezocht en keren we terug naar Bodelwyddan Castle.

Dag 3 Op woensdagochtend 3 mei laten we Bodelwyddan Castle definitief achter ons en gaat de reis, dwars door Wales, naar Llandrindod Wells. Eindbestemming van de dag is het bekende Metropole Hotel dat al in de jaren 60 van de vorige eeuw het hoofdkwartier was van waaruit bekende rally’s werden verreden. De route is adembenemend en zal in het teken staan van genieten. Genieten van fraaie vergezichten die we door de ramen van de mini kunnen waarnemen. Deze dag zal de navigatie niet heel ingewikkeld zijn en zal het tijdschema ruim voldoende tijd bieden om zo nu en dan even uit te stappen om te genieten van al het moois dat Wales te bieden heeft. Zo leidt de rit langs Elan Valley. In de rivier Elan zijn 4 dammen gebouwd: Craig Goch, Pen-y-garreg, Garreg Ddu, en Caban Coch. In de omgeving van Llandrindod Wells zal in de avond de fameuze Nightstage worden verreden.

Dag 4 Op donderdag 4 mei gaat de route verder zuidwaarts en voert een groot deel van de route door de Brecon Beacons, naast Snowdonia het meest bekende Nationale Park van Wales. Ook vandaag staan er weer een aantal beroemde passen op de kaart; Bwlch Cerrig Duon, Bwlch ar y Fan, Torpantau. Aan het einde van de dag kunnen we weer genieten van een goede maaltijd in het Metropole Hotel waarna de bar lonkt om inmiddels 4 dagen sterke verhalen met elkaar te delen.

Dag 5 Vrijdag 5 mei staat in het teken van de doorsteek naar Hull. De boot vertrekt pas om 20:30 uur en dat geeft ons voldoende tijd om via een mooie route westwaarts te trekken. Een bekend gezegde is dat de laatste loodjes het zwaarst wegen en ook voor de Dutch Mini Rally 2017 zal dat gelden. Deelnemers die denken dat ze een comfortabele plek in het klassement hebben bezet kunnen bedrogen uitkomen. In de buurt van Nottingham zoeken we de snelweg op om van daaruit weer wat snelle kilometers te maken richting de boot waar we om 19:00 aan boord gaan. Traditiegetrouw worden tijdens het diner de prijswinnaars van de Dutch Mini Rally 2017 bekend gemaakt. Daarna kunnen we de bar in.

Op zaterdag 6 mei meert de boot om 08:00 aan in de haven van Rotterdam en zit de Dutch Mini Rally 2017 er weer op.

Opzet DMR 2017 De rally zal hetzelfde van opzet zijn zoals die van de afgelopen jaren. Dagelijkse routes waarbij verschillende kaartleessystemen worden gebruikt. Halverwege de dag zal een locatie opgezocht worden waar de controlekaart van de ochtend ingeleverd kan worden en waar de deelnemers (indien gewenst en op eigen kosten) een lunch kunnen gebruiken. De middagetappe voert de deelnemers dan weer terug naar het hotel. Er wordt gestreden in 3 klassen: Sport-, Toer- en Comfortklasse. Er zal gewerkt worden met een ruim tijdschema en alleen bij de start en finish wordt de tijd opgenomen.

De inschrijving is gesloten.

Deelnemerslijst DMR 2017

Uitslagen Dutch Mini Rally 2016

Uitslag dag 1
Uitslag dag 2
Uitslag dag 3
Uitslag dag 4
Uitslag Nightstage
Uitslag Totaalklassement

Goes - Veere - Vrouwenpolder - Brouwershaven - Bruinisse
Dinant - Couvin - Bouillon - Francorchamps - La Roche
Volendam - De Rijp - Heerhugowaard - Monnickendam - Ter Aar
Newcastle - Castle Bolton - Aysgarth - Bolton Abbey - Pickering
Amersfoort - Driebergen - Wijk bij duurstede - Amerongen
Dover - Haywards Heath - Lyndhurst - Oxford - Milton Keynes
Hengelo - Wilsum - Holten
Anhée - Sedan - Luxemburg - Heerlen
Gelderland - Overijssel
Schotland
Nederland - Duitsland
Gelderland - Utrecht - Zuid Holland
Engeland
Gelderland
Europa
Zuid Engeland
DMR 2007
Nederland, België, Luxembrug, Frankrijk en Duitsland
DMR 2006
april 2006 | Schotland
DMR 2005
april 2005 | Wales
Twitter Facebook

sponsors

Ben van Leeuwen
Breitling
Yokohama
Handa shop
Prijs Printer
DFDS Seaways
Autotaalglas