Dutch Mini Rally

Dutch Mini Rally 2017, Wales

 

30 april 2017, Crossing the Sea

De reis naar Rotterdam is voor alle deelnemers natuurlijk vrij.  Het is een zondagavond dus veel file zal er waarschijnlijk niet staan. Zorg er wel voor dat jullie rond 17:00 in de haven van Europoort zijn. Wij willen graag rond 18:30 aan boord met zijn allen. Het inchecken kan trouwens tot uiterlijk 19:00 uur. Ben je te laat….. De boot wacht niet.

Bij de boot (voor het inchecken) zal de crew van de DMR staan. Wij staan er tot ongeveer 18:30 want dan willen we zelf ook graag aan boord. Daar verwelkomen we jullie. Routeboeken, rallyschilden, etc. krijgen jullie pas in Wales. Wel krijgen jullie een badge. Inchecken bij de boot doe je met een reserveringsnummer. Dat nummer staat op je badge. Het gebruik van de badge gedurende de hele rally is aan te raden. Zo weet men overal (pub, hotel en boot) dat jullie bij de rally horen.

Het diner op de boot is niet geregeld. Er zijn verschillende mogelijkheden aan boord. Natuurlijk zien we elkaar ‘s avonds aan de bar. Hou rekening met het feit dat aan boord de Engelse tijd geldt.

1 mei 2017, Do you see the Castle?

Het ontbijt (zit bij de rally in) kun je vanaf 06:30 uur vinden in “The Kitchen” op dek 8. Na het ontbijt rijden we om ongeveer 07:30 van de boot in Hull. Wij vragen iedereen om op het parkeerterrein even te stoppen voor een korte briefing en rond 08:00 zullen we vertrekken naar onze eerste bestemming; The Ring O’Bells. Het adres en de GPS coördinaten heb je dan al van ons ontvangen en deze kun je gebruiken om in te voeren in je navigatiesysteem. Gedurende de rally is een navigatiesysteem niet toegestaan maar op de route van vanochtend van Hull naar de pub wel. Gebruik hem! Hull is een grote stad en zonder een goede navigatie is het lastig de weg naar de pub te vinden.

We komen aan in Hull op maandagochtend 1 mei. Dat is een verplichte vrije dag (bankholiday) in Engeland. Dat kan gevolgen hebben voor het verkeer op de weg. De rit naar de pub duurt ongeveer 2,5 uur. Voor het gemak rekenen we hier 3 uur voor. Haast je niet en hou het veilig. De tijd dat je bij de pub moet zijn is niet verplicht. De vertrektijd na de lunch in de pub wel, maar dat redden jullie makkelijk.

Bij de pub hebben we een broodje en koffie of thee geregeld. De rest van de dag rijden jullie door redelijk verlaten gebied dus zorg dat je de tank vol benzine hebt en dat de jerrycan achter in de auto ook vol is. De eind bestemming van dag 1 is het Bodelwyddan Castle Hotel. Inchecken doe je in het hoofdgebouw bij de receptie. Er zijn tal van faciliteiten (zwembad etc.). Het bereik van de (gratis) wifi is niet overal even geweldig. Bij de receptie en in het restaurant heb je het beste bereik. In de buurt van het hotel zit een benzinestation.

Drankjes bij het eten dienen meteen te worden afgerekend. Zorg dus dat je of wat cash of een werkende pinpas bij je hebt. Ook is het mogelijk een soort van tegoedkaart aan te vragen bij de receptie. Bij het inchecken kun je ernaar vragen.

Het is raadzaam de volgende dag met een volle tank te beginnen. Wij raden je aan om aan het eind van iedere dag te zorgen dat je je tank vol gooit. De start van de rally is vaak bijtijds en veel tijd heb je niet om daarvoor nog naar een benzinestation te rijden. Doe dat dus nu nog even.

2 mei 2017, Close the gate!

Vandaag een rondrit die jullie o.a. door het zeer bekende National Park Snowdonia zal leiden. Uiteindelijk komen jullie weer bij het Bodelwyddan Castle Hotel terug. De bagage kan dus op de kamer blijven staan.

Zoals al gezegd is het aantal benzinestations op de route beperkt. Zorg er dus voor dat je met een volle tank (en reserve jerrycan) vertrekt. De service crew is geen rijdend benzinestation!

Rond lunchtijd arriveren de deelnemers bij “The Brondanw Arms”. Ook hier zijn de drankjes en de lunch voor eigen rekening. De eigenaar heeft ons een heerlijk en niet duur buffet beloofd.

Na de lunch een route waar we nogal wat hekken passeren. Je kunt er gewoon rijden maar de plaatselijke boer heeft er ook zijn schapen lopen. Dus rustig aan en graag het hek weer dicht nadat je erdoorheen bent. Aan het eind van de dag arriveren jullie weer bij het hotel. Ook hier geldt; gooi je tank vol. Zeker voor de deelnemers die meedoen aan de facultatieve nightstage. Je wil niet zonder benzine komen te staan in een donker bos.

2 mei 2017, It’s pretty dark outside

De facultatieve nightstage is niet bijzonder lang maar wel een uitdaging. In de bossen rond Bodelwyddan is het behoorlijk donker. Dat maakt het rijden wat intensiever. Aan de andere kant zie je in het donker een tegenligger beter tussen de smalle heggetjes aankomen. Groot licht is een must. Zorg ervoor dat dat op de juiste manier (relais) is geschakeld. Je zal niet de eerste deelnemer zijn die met een doorgebrande lichtschakelaar stil komt te staan. We passeren niet veel bebouwing maar daar waar we dat doen gaan jullie natuurlijk netjes van het gas en zorgen ervoor dat de bewoners rustig verder kunnen slapen. Jullie zijn die avond namelijk niet de enige mini die daar langskomt.

Zoals ieder jaar zijn gelegenheidsequipes toegestaan. Laat het ons voor de start even weten.

3 mei 2017, I see water!

Tank vol? Vandaag trekken we zuidwaarts en verlaten we Bodelwyddan Castle Hotel. Zorg er dus voor dat jullie uitchecken, eventuele rekeningen betalen en alle bagage meenemen. De dag staat in het teken van genieten van al het moois dat Wales te bieden heeft. Jullie krijgen bij de start het routeboek en controlekaart voor de hele dag en het tijdschema is ruim opgezet. Dat geeft jullie de mogelijkheid zo nu en dan uit te stappen en te genieten van de omgeving.

Rond lunchtijd rijden we Dolgellau binnen. Probeer niet in de stad te parkeren. Dat heeft niet zoveel zin, er is in de smalle straatjes niet al teveel parkeergelegenheid. Bij binnenkomst van de stad (net over de brug rechts) is een groot parkeerterrein. Daar kun je (betaald) parkeren. “Pay and display” noemen ze dat daar. Dolgellau is best een leuk plaatsje en heeft voldoende mogelijkheden om ergens te lunchen. In plaats van te lunchen kun je ook wat proviand inslaan in de Eurospar vlak voor Dolgellau om in de middag hier en daar even te pauzeren en iets te nuttigen.

Na Dolgellau gaat het verder westwaarts naar Llandrindod Wells. Vooral de middagetappes zijn erg mooi. We komen door misschien wel het meest gefotografeerde stukje Wales; Elan Valley. Ook hier; geniet van de vele vergezichten en stuwdammen.

Uiteindelijk komen jullie aan bij het Metropole hotel in Llandrindod Wells. In dit plaatsje, dat vroeger diende als kuuroord, is een filiaal van de bekende supermarktketen Tesco.  Daar kun je tanken en eventueel wat typische Engelse boodschappen doen. Zo heeft één van de crewleden zijn auto vast al volgegooid met blikken “Heinz Tomatosoup” en “Salt en Vinegar Chips”. Parkeren doe je aan de achterzijde van het hotel (als je de aanwijzingen in het routeboek goed volgt kom je daar vanzelf uit). Het hotel heeft gratis (snel) wifi en een zwembad.

4 mei 2017, Hedges, hedges and more hedges

Ook vandaag rijden we een rondje en komen we aan het einde van de dag weer terug in het hotel. Geen gesleep met bagage dus vanochtend. Een lange en best zware dag. Daarom beginnen we niet al te laat. Meteen na het vertrek uit het hotel is het al opletten en voor je het weet staan jullie in de “middle of nowhere”. Voor de lunch doen we één van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Wales aan. Pontsticil Reservoir.  Net over de dam kun je de auto rechts van de weg in een inham zetten. Daar, achter de muur, is de bijzondere overloop van het reservoir te zien.

Ook vandaag is er rond lunchtijd een pub in de route opgenomen. “The White Swan”. Parkeren kan aan de achterkant van de pub maar ook aan de voorkant. Alhoewel de ruimte aan de voorkant beperkt is heb je daar wel zicht op een typisch Engels plaatje dat zo uit een ansichtkaart lijkt te komen. Ook hier weer een hapje en een drankje voor eigen rekening.

Na de lunch gaat het noordwaarts terug richting het hotel. Na deze dag kun je geen haag meer zien. Dat is een ding dat zeker is. Om 19:30 gaan we aan tafel. Zorg ervoor dat de tank weer is gevuld voor de volgende dag. Dat kan bij de Tesco maar op de weg naar het hotel passeer je een Texaco.

5 mei 2017, It’s in the tail

Vandaag een lange dag. Vandaar dat we vroeg op pad gaan. Bagage weer in de auto en vergeet niet uit te checken. Vandaag verschillende kaartleessystemen en een leuke special. Een mooie een mooie route waar nog de nodige punten te verdienen (of te verliezen zijn). Ergens halverwege de dag passeren we de grens van Wales en Engeland. De bestuurder zal er niets van merken. De navigator kan het zien op de kaart. Meer is het niet.

Iets later dan de voorgaande dagen arriveren we bij de pub. Het kaartlezen eindigt bij “The Oaken Arms”. In deze pub kunnen jullie de controlekaart inleveren en is het gedaan met het strijden om de punten.  Ook hier geldt weer; hapje en drankje voor eigen rekening.

Om uiterlijk 15:15 willen we dat alle deelnemers koers zetten richting de boot in Hull. Dat is vanaf hier nog bijna 3 uur rijden.  Vlak na de pub zit een benzine station. Ons advies;  tanken als dat nodig is. De route naar Hull heeft weinig tankstops. Hou er rekening mee dat het vrijdagmiddag en dat het dus druk op de weg kan zijn. Ook in Hull zullen jullie merken dat er wat file kan staan.

De route rijden jullie wat ons betreft weer op een navigatiesysteem. Zorg ervoor dat jullie uiterlijk om 18:30 in de haven zijn. Inchecken kan tot 19:00 uur. En ook hier geldt, de boot wacht niet.

Het gezamenlijk diner is om 19:30 in restaurant “The Kitchen” op dek 8.

Deelnemerslijst DMR 2017

Uitslagen Dutch Mini Rally 2016

Uitslag dag 1
Uitslag dag 2
Uitslag dag 3
Uitslag dag 4
Uitslag Nightstage
Uitslag Totaalklassement

Goes - Veere - Vrouwenpolder - Brouwershaven - Bruinisse
Dinant - Couvin - Bouillon - Francorchamps - La Roche
Volendam - De Rijp - Heerhugowaard - Monnickendam - Ter Aar
Newcastle - Castle Bolton - Aysgarth - Bolton Abbey - Pickering
Amersfoort - Driebergen - Wijk bij duurstede - Amerongen
Dover - Haywards Heath - Lyndhurst - Oxford - Milton Keynes
Hengelo - Wilsum - Holten
Anhée - Sedan - Luxemburg - Heerlen
Gelderland - Overijssel
Schotland
Nederland - Duitsland
Gelderland - Utrecht - Zuid Holland
Engeland
Gelderland
Europa
Zuid Engeland
DMR 2007
Nederland, België, Luxembrug, Frankrijk en Duitsland
DMR 2006
april 2006 | Schotland
DMR 2005
april 2005 | Wales
Twitter Facebook

sponsors

Ben van Leeuwen
Breitling
Yokohama
Handa shop
Prijs Printer
DFDS Seaways
Autotaalglas