Ga naar hoofdinhoud

DMR 2023

Dutch Mini Rally 2023, Lakes, Dales, Pennines and Moors

Opzet Dutch Mini Rally 2023

De succesvolle editie van 2022 ligt nog maar net achter ons maar de organisatie is al weer druk met het plannen van de rally van 2023. In 2022 gingen we nog van Zuid naar Noord in verschillende etappes en hotels.

In 2023 grijpen we terug naar een beproefd concept. Meerdere dagen in hetzelfde hotel van waaruit de meest fantastische routes worden uitgezet. Dat brengt wat rust en maakt dat we de dagen ook minder lang hoeven maken. Zo ontstaat er meer tijd voor een drankje aan de bar en het gezellig kletsen met de andere deelnemers. De rally zal in hoofdlijnen natuurlijk hetzelfde van opzet zijn zoals we dat de laatste jaren gewend zijn. Dagelijkse routes waarbij verschillende kaartleessystemen worden gebruikt. Halverwege de dag zal een pub opgezocht worden waar de deelnemers gezamenlijk lunchen. De middagetappe voert de deelnemers vervolgens weer terug naar het hotel. En nee, niet rechtstreeks maar met een mooie route met voldoende uitdaging voor navigator en bestuurder.

Zoals gebruikelijk is (bijna) alles inclusief bij de Dutch Mini Rally. De deelnemers moeten alleen nog zorgen voor drinken voor mens en machine.

England again

De roep om Engeland was ook na de rally van 2022 weer erg groot. Onze Mini’s en Engeland zijn toch onlosmakelijk met elkaar verbonden. In alle voorbije jaren hebben we eigenlijk alle windstreken van het Verenigd Koninkrijk al wel gezien. Cornwall staat hoog op de verlanglijst maar na het consulteren van meer dan 80 hotels blijkt dat voor 2023 helaas een onhaalbare kaart. Wie weet proberen we het in de toekomst nog eens.

Maar dat neemt niet weg dat er nog voldoende prachtige gebieden zijn die we kunnen bezoeken. Tijdens de rally van 2022 heeft de organisatie voldoende feedback gekregen en met al jullie input denken we dat we er weer in geslaagd zijn een prachtige rally te kunnen organiseren. Wat goed is blijft, wat iets beter kan pakken we op.

Een van de frequent gehoorde opmerkingen was dat de rally van 2022 pittig was. Er moesten dagelijks forse afstanden worden overbrugd om bij het volgende hotel te komen. In 2023 kiezen we voor twee hotels. Het eerste hotel ligt tussen het Lake District en de Yorkshire Dales in. Dat biedt ons de kans mooie routes te maken in beide gebieden. Het Lake District dat zich kenmerkt door de vele meren en bergpassen. Fraaie uitzichten vanaf de top en kleine weggetjes langs de vele meren. De Yorkshire Dales zijn wat vlakker maar zeker niet minder mooi. Kleine plaatsjes waar je je 100 jaar terug waant in de tijd, kilometers lange stenen muurtjes en het prachtige natuurschoon zijn vaste ingrediënten van deze streek.

Na twee dagen maken we de oversteek naar de Yorkshire Moors. Iets vlakker maar nog steeds typisch Engels en erg mooi. Het hotel waar we twee dagen verblijven ligt aan de kust; Whitby. Whitby zelf is een erg leuk plaatsje en er is voldoende te zien. Het hotel ligt pal aan de kust en binnen 10 minuten lopen zit je in de haven van dit pittoreske plaatsje. De bekende trap met 199 treden, kleine smalle straatjes en de Abdij. Whitby heeft het allemaal. Het tijdschema zal zo in elkaar zitten dat jullie de gelegenheid krijgen om dit ook te gaan bekijken.

Ook vanuit Whitby maken we mooie routes in de omgeving. Na twee nachten gaan we terug naar Newcastle en proberen we, net als afgelopen jaar, het klassement nog even op zijn kop te zetten.

Traditiegetrouw brengt de boot vanuit Newcastle ons weer naar IJmuiden. Aan boord het diner en de prijsuitreiking. Na een goede nachtrust komen we de volgende ochtend weer aan in Nederland.

Data 2023

De start van de rally is in de namiddag van dinsdag 25 april 2023 in IJmuiden. Daar schepen we met zijn allen in en kunnen de mensen die het diner geboekt hebben genieten van een prima maaltijd in het restaurant. Na een bezoek aan de bar zoeken we onze hut op en de volgende morgen meren we aan in de haven van Newcastle.

26 april – Dag 1, Newcastle – Kendal

In de ochtend rijden we van de boot af en zetten we koers naar de pub. Hier verzamelen we voor een kop koffie, het uitdelen van de routeboeken en na de briefing gaat het vervolgens naar de eindbestemming van die dag; Kendal. De route is, zoals altijd, prachtig en gaat over de voor de Dutch Mini Rally zo bekende kleine weggetjes. De navigatoren krijgen de tijd om er weer even “in” te komen. Vanzelfsprekend wordt de dag afgesloten met een gezamenlijk diner.

27 april – Dag 2, Kendal – Kendal

Na een stevig Engels ontbijt gaat de tweede dag van de rally van start. De route voert ons via de meest mooie plekken van het Lake District terug naar het hotel. De wegen zijn nog steeds smal en de route wordt steeds uitdagender. De navigator moet zijn best doen om alle trucjes op de kaart te doorgronden en de bestuurder kweekt spierballen van de vele kleine, smalle en bochtige weggetjes. Natuurlijk zit ook de Hardknott pass in de route. Die moet je immers een keer hebben gereden. Ook vandaag is er rond de lunch weer een stop bij een pub. Een goede maaltijd, even de benen strekken en sterke verhalen uitwisselen met de andere deelnemers. Na de lunch gaat het verder door het Lake District terug naar het hotel. Na het diner is er natuurlijk weer de bekende facultatieve Nightstage die door een aantal mooie plekken van dit gebied gaat. De deelnemers zullen er in het zwakke licht van hun koplampen echter niet veel van zien. Dat maakt het allemaal net wat spannender en avontuurlijker. De equipe met de beste “nightvision” strijkt met de eer van de eerste plaats.

28 april – Dag 3, Kendal – Whitby

Ook vandaag weer een goed en vullend Engels ontbijt en de dagelijkse briefing. De natuur is nog steeds prachtig. We zetten koers naar Whitby en dat doen we dwars door de Yorkshire Moors en Pennines. Het schilderachtige Whitby is de eindbestemming van de dag. Na het diner loont het de moeite nog even het dorpje in te lopen naar de haven.

29 april – Dag 4, Whitby – Whitby

De tijd gaat snel maar we hebben gelukkig nog even om van al het moois van Engeland te genieten. Vandaag een rit door de Yorkshire Moors. Genoeg nog om klassement te maken maar ook om te genieten van de omgeving. Ergens halverwege vinden we weer een typische Engelse pub en na een goede lunch voert de route terug naar Whitby. Omdat veel deelnemers in 2022 aangaven graag ook iets vroeger aan te komen in het hotel houden we daar vandaag rekening mee. Aan het einde van de middag is er dus voor alle deelnemers nog voldoende tijd om even Whitby in te lopen. Wetenswaardigheidje: een van de organisatoren heeft op het strand in Whitby zijn vrouw ten huwelijk gevraagd.

30 april – Dag 5. Whitby – Newcastle

Aan alle mooie dingen komt een einde. Dus ook aan de 17e editie van de Dutch Mini Rally. Aan het eind van deze dag zitten we alweer op de boot naar Nederland. Het is dus zaak het klassement nog even flink door elkaar te schudden. Nadat alle Mini’s weer zijn gepakt en we het hotel achter ons laten schotelen we de deelnemers nog wat mooie wegen voor. Via de Yorkshire Moors zetten we koes naar de pub waar de finish van de rally van 2023 zal zijn. Daar verzamelen we en zit de rally er echt op. De rekenkamer kan aan de slag. Vanuit de pub is het nog maar een klein stukje naar de haven in Newcastle. Daar gaan we om 16:00 aan boord. Traditiegetrouw worden tijdens het diner de prijswinnaars van de Dutch Mini Rally 2023 bekend gemaakt en wordt het nog laat aan de bar.

Op de ochtend van 1 mei meert de boot om 10:00 aan in de haven van IJmuiden.

Inschrijven?

Vanaf 1 juli 2022 kan er worden ingeschreven. Bij de inschrijving vragen we een “non-refundable” deposit van € 100,-. Deze deposit maakt onderdeel uit van het totale inschrijfgeld. Inschrijvers die deze deposit hebben voldaan komen op de deelnemerslijst en zijn verzekerd van een startplek. Er is plek voor 35 equipes. Daarna werken we met een wachtlijst.

De rally van 2023 kost € 2.175,- en dat is inclusief:

 • 4 hotelovernachtingen
 • 4 maal ontbijt
 • 5 maal een verzorgde lunch in de pub
 • 4 maal diner in hotels
 • Overtocht IJmuiden – Newcastle met 2 persoons buitenhut en auto (diner en/of ontbijt extra bij te boeken)
 • Overtocht Newcastle – IJmuiden met 2 persoons buitenhut, auto en diner (ontbijt extra bij te boeken)
 • alle routeboeken
 • dagelijks een duidelijke uitleg
 • rallybescheiden als rallyschilden, meetlatje, stickers
 • technische service van Ben van Leeuwen Autotechniek

Extra bij te boeken (op basis van beschikbaarheid van de hutten):

 • IJmuiden – Newcastle : Diner kost € 50,- per equipe
 • IJmuiden – Newcastle : Ontbijt kost € 20,- per equipe
 • Newcastle – IJmuiden : Ontbijt kost € 20,- per equipe
Inschrijven
Back To Top