skip to Main Content

DMR 2022

Nieuws over de Dutch Mini Rally in Engeland

Inmiddels hebben we de rally naar Engeland al heel wat keren moeten verzetten door de Corona situatie in Engeland en Nederland. Maar….

We hebben goede hoop dat we de rally van 1 t/m 7 mei 2022 kunnen organiseren. De voorbereidingen daarvoor zijn weer in volle gang.

Het programma ziet er als volgt uit:

700 miles from South to North

In 2022 zal de Dutch Mini Rally een route afleggen die nog niet eerder is verreden in de afgelopen 15 jaar. Van Dover naar Newcastle. South to North.

Opzet #DMR 2022

De rally zal in hoofdlijnen natuurlijk hetzelfde van opzet zijn zoals we dat de laatste jaren gewend zijn. Dagelijkse routes waarbij verschillende kaartleessystemen worden gebruikt. Halverwege de dag zal een locatie (pub) opgezocht worden waar de deelnemers een lunch kunnen gebruiken. De middagetappe voert de deelnemers vervolgens naar het hotel van die dag. In 2022 is dat niet het hotel van waaruit in de ochtend is gestart. In 2022 doen we, net als in 2019, vijf hotels aan. Vier hotels tijdens de route en het hotel in Dover als startplaats van de rally. Dat geeft ons de mogelijkheid al in Engeland te starten en een mooie route door Engeland te maken waarbij we vele mooie gebieden met klinkende namen aan kunnen doen.

In 2022 zal er ook weer gewerkt worden met een ruim tijdschema en alleen bij de start en finish wordt de tijd opgenomen. Zoals gebruikelijk is (bijna) alles inclusief bij de Dutch Mini Rally. De deelnemers moeten alleen nog zorgen voor drinken voor mens en machine. Nieuw in 2022 is dat de lunches in de pub ook in het inschrijfgeld zitten.

Data #DMR 2022

De start van de rally is op maandag 2 mei 2022 in Dover. In de avond van 1 mei zal er een briefing plaatsvinden en worden zaken als rallyschildjes uitgedeeld zodat we op de 2e ook echt op tijd van start kunnen. Het hotel in Dover zit bij de prijs inbegrepen (excl. diner). Op zaterdag 7 mei zijn we weer terug in IJmuiden. Deelnemers reizen dus op zondag 1 mei op eigen gelegenheid naar Dover.

1 mei – Reizen naar Dover

De start van de rally is in het Best Western Marina Hotel in Dover. De deelnemers kunnen zelf bepalen hoe en in welk tempo ze naar de start gaan. Duinkerken is zo’n 300 kilometer vanuit Utrecht en dus goed aan te reizen. De kosten van de ferry naar Dover zijn voor eigen rekening maar zijn niet zo hoog (tip: boek vroeg). Aan het eind van de dag zal er een briefing zijn in het Best Western Marina Hotel in Dover. De overnachting en het ontbijt de volgende ochtend zijn bij de prijs inbegrepen.

2 mei – Dag 1, Dover – Haywards Heath

Op de ochtend van 2 mei starten we rond 09:00 uur bij het Best Western Marina Hotel in Dover. De eindbestemming van de eerste dag zal Haywards Heath zijn. Parken, zoals de “Kent Downs” en de “High Weads” die in Engeland bekend staan als “Area of Outstanding Natural Beauty” (AONB) zijn natuurlijk in de route opgenomen. We komen deze rally meer AONB parken tegen. De route is prachtig en gaat over de voor de Dutch Mini Rally zo bekende kleine weggetjes. De navigatoren krijgen tijd om er weer even “in” te komen. Onderweg wordt traditiegetrouw weer een pub aangedaan en vanzelfsprekend wordt de dag afgesloten met een gezamenlijk diner.

3 mei – Dag 2, Haywards Heath – Cotswalds

Na een stevig Engels ontbijt gaat de tweede dag van de rally van start. De route voert ons via de “South Downs” en “ North Wessex Downs” verder noordwaarts. De wegen zijn nog steeds smal en de route wordt steeds uitdagender. De navigator moet zijn best doen om alle trucjes op de kaart te doorgronden en de bestuurder kweekt spierballen van de vele kleine, smalle en bochtige weggetjes. Ook vandaag is er rond de lunch weer een stop bij een pub. Een goede maaltijd, even de benen strekken en sterke verhalen uitwisselen met de andere deelnemers. Na de lunch gaat het verder noordwaarts richting de bekende “Cotswalds”. Fotogenieker gaat het niet worden. Dit deel van Engeland deden we in de afgelopen 15 jaar nog niet eerder aan. Na het diner is er natuurlijk weer de bekende facultatieve Nightstage die door een aantal mooie plekken van dit gebied gaat. De deelnemers zullen er in het zwakke licht van hun koplampen echter niet veel van zien. Dat maakt het allemaal net wat spannender en avontuurlijker. De equipe met de beste “nightvision” strijkt met de eer van de eerste plaats.

4 mei – Dag 3, Cotswalds – Bollington

Ook vandaag weer een goed en vullend Engels ontbijt en de dagelijkse briefing. De natuur is nog steeds prachtig maar het gebied rond de “Cotswolds” kent een veelvoud een kleine weggetjes en smalle straatjes. Er staat een fraaie maar ook een wat langere dag voor de boeg. Vandaag moeten we om het drukke Birmingham heen naar de westelijke kant van het “Peak District”. Het Hollin Hall Hotel is de eindbestemming van de dag.

5 mei – Dag 4, Bollington – Aldwark

De tijd gaat snel maar we hebben gelukkig nog even om van al het moois van Engeland te genieten. We komen steeds noordelijker en we manoeuvreren deze ochtend tussen drie grotere steden door; Manchester, Sheffield en Leeds. Tussen de steden in genoeg plekken om klassement te maken en we rijden o.a. door het “ Nidderdale AONB” en de zuidelijke
“Yorkshire Dales”. Deze gebieden maken de route weer prachtig. Ergens halverwege vinden we weer een typische Engelse pub en na een goede lunch voert de route naar alweer het laatste hotel van de rally; het Aldwark Manor Hotel. Daar waren we in 2015 al eens (heeft iedereen cash geld bij zich voor de tolbrug?).

6 mei – Dag 5. Aldwark – Newcastle

Aan alle mooie dingen komt een einde. Dus ook aan de 16e editie van de Dutch Mini Rally. Aan het eind van deze dag zitten we alweer op de boot naar Nederland. Het is dus zaak het klassement nog even flink door elkaar te schudden. Nadat alle Mini’s weer zijn gepakt en we het hotel achter ons laten schotelen we de deelnemers nog wat mooie wegen voor. Via de Yorkshire Dales en de Yorkshire Moors zetten we koes naar de pub waar de finish van de rally van 2022 zal zijn. Daar verzamelen we en zit de rally er echt op. De controlekaarten worden ingeleverd en de rekenkamer kan aan de slag. Vanuit de pub is het nog maar een klein uurtje naar de haven in Newcastle. Daar gaan we om 16:00 aan boord. Traditiegetrouw worden tijdens het diner de prijswinnaars van de Dutch Mini Rally 202 bekend gemaakt en wordt het nog laat aan de bar.

Op de ochtend van 7 mei meert de boot om 10:00 aan in de haven van IJmuiden.

Inschrijven?

Inschrijven kan nog steeds. Bij de inschrijving vragen we een “non-refundable” deposit van € 325,-. Deze deposit maakt onderdeel uit van het totale inschrijfgeld.

De rally van 2022 kost € 1.900,- en dat is inclusief:

∙ 5 hotelovernachtingen in goede hotels
∙ 5 maal ontbijt
∙ 5 maal een verzorgde lunch in de pub
∙ 4 maal diner (hotel in Dover niet)
∙ Overtocht Newcastle – IJmuiden met 2 persoons binnenhut, auto en diner
∙ alle routeboeken
∙ dagelijks een duidelijke uitleg
∙ rallybescheiden als rallyschilden, meetlatje, stickers
∙ technische service van Ben van Leeuwen

De overtocht naar Dover en het diner in het hotel in Dover zijn voor eigen kosten.

Back To Top